Öppen verkstad

Hyr en plats i glasverkstaden och arbeta självständigt med egna projekt

Glasverkstaden

I min verkstad kan du arbeta i lugn och ro på egen hand med dina projekt. Här finns allt du behöver för att skära ut, forma och montera ditt glas. Man betalar per timme och tidskrävande projekt kan förvaras i verkstaden mellan arbetspassen tills det är klart för montage i någon av ugnarna.

Verktyg och maskiner

Verkstaden tillhandahåller alla verktyg och maskiner som behövs för basic glasfusing. Inköp av fler maskiner och verktyg görs kontenuerligt.

Detta finns just nu

  • Morton skärsystem inkl. cirkel och bårdsystem
  • Toyo glasskärare, 4 olika modeller. Silberschnitt cirkelskärare, skär cirklar 7,5 - 61 cm. Easy Cut cirkelskärare, skär små cirklar från 12 - 127 mm.
  • Knäck och bräcktänger, flera varianter för att dela glas i raka eller böjda snitt samt mosaik cutter för att klippa glasstänger och ansa kanter.
  • Diamantslipsvampar, 6 grovlekar. Pulver för handslipning och polering i flera steg.
  • 2 st Kristall bänkslipmaskiner, Makita vinkelkap för glas, MSW handpolermaskin, Meec handslip/gravyrmaskin. Taurus 3 ringsåg med diamantklinga. Diamond Wet Wheel Trim Cutter.
  • Skyddsutrustning som inandningsskydd, skyddsglasögon och plåster.
  • Sandbläster

Glas och material

Allt glas samt annat förbrukningsmaterial till ditt projekt, måste du själv ha med dig. I verkstaden finns ett begränsat utbud av Bullseye glas man kan köpa av. Andra inköpsställen jag kan rekommendera är Cebex i Malmö, Anla Glas i Danmark eller Warm Glass i England. Observera att jag som standard kör med Bullseye glas. Om du väljer att arbeta med ett annat system kan du bara boka hel ugn vid bränning.

Regler

Var och en ansvarar för att städa upp efter sig. Verktyg och maskiner ska rengöras och ställas iordning på sin plats innan avslutat arbetspass. Verkstaden står för underhåll och att allting är i gott skick. I gengäld förväntas att man hanterar utrustningen på ett varsamt och korrekt sätt. Är du osäker på hur du ska använda ett verktyg eller en maskin, fråga gärna.


Ugnsservice

2 stycken fusingugnar av märket Uterm står till förfogande. Bägge ugnarna är utrustade med en Bentrup TC 405/30 temperaturregulator som kan hantera brännkurvor med upp till 10 olika segment. Maxteperatur 950° C. Separator på plattorna samt stort utbud på slumpingformar finns och ingår i servicen. Du monterar själv ditt glas i ugnen.

  • Modell G 235 rymmer 2 st sättplattor storlek 50*70 cm. Ugnens invändiga mått i cm, b*l*h = 75*104*30.
  • Modell G 235 rymmer 1 st sättplatta storlek 50*50 cm. Invändigt mått i cm, b*l*h = 54*54*30.

Ansvar

Du ansvarar själv för montering av ditt glas i ugnen samt för resultatet av bränningen. Ersättning* för misslyckat eller förstört glas utgår endast om det orsakats av fel på ugnen eller haveri pga av elavbrott.

*Ersätts med kostnaden för glas som gått förlorat alternativt en kostnadsfri ombränning ifall detta är möjligt.

Kontakta mig för mer information om priser och bokning